Buongiorno,
oggi vi do una ricetta storica della mia nonna e tradizionale della cucina sarda, la ricetta dei Pirichittus!
Io li gusto molto nelle mie colazioni e vengono fatti soprattutto per alcune feste e vi dirò, non sono neanche difficili da fare
Ecco la ricetta:
10 Rossi (opp 9 tuorli e 1 intero)
10 cucchiai olio semi arachidi
10 cucchiai acqua tiepida
500 gr farina per dolci o 00
2 bustine lievito dolci
1 limone grattugiato
Prima lavorare con acqua olio e tuorli poi farina lievito e limone
Per la glassa:
Frullo 3 albumi e Pian piano zucchero a velo con la frusta e se piace un goccio di liquore (maraschino) o limone per aromatizzare
Baci ChiGlo food
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Good morning,
today I’m showing you one of my grandma’s historical recipes, which is also a traditional Sardinian dish, Pirichittus!
I love them for breakfast but they’re also characteristic of special occasions and parties and I’ll tell you something, they’re not so hard to make
Here is the recipe:
10 egg yolks (or 9 yolks and 1 whole egg)
10 teaspoons of peanut oil
10 teaspoons of warm water
500 grams of all-purpose flour
2 sachets of yeast
Zest from 1 lemon
First work with water, oil and yolks, then flour, yeast and lemon.
For the icing:
Whip three egg whites and powdered sugar together and, if you fancy, a drop of liquor (maraschino) or lemon for flavor.
And there they’re ready!
Kisses, ChiGlo food
PH : Goreme Photography